Bagardo (Nebbiolo) 2016
Suché, červené víno. Naturální Nebbiolo s plným, elegantním tělem.
Odrůda: 100% Nebbiolo.
Vinifikace: Macerace 3 týdny, spontánní fermentace a 9 měsíců zraje na nerezu. 12 měsíců na bariku. Víno je nefiltrováno. Rok zraje na láhvi.
Barva: Tmavě červená opulentní barva.
Vůně: Hluboká a intenzivní vůně zralého lesního ovoce.
Chuť: V chuti zejména bohaté chutě ovoce a náznaky vanilky. Víno je krásně harmonické s dlouhým závěrem.
Servírování: Doporučujeme podávat při teplotě 14 – 16 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Certifikace: | Bio, Nezávislé vinařství |
Cukernatost: | Suché |
Filozofie: | Ekologické vinohradnictví, Organické, Biodynamické vinohradnictví |
Objem: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 14 % |
Odrůda: | Nebbiolo |
Párování: | Sýry, Zvěřina, Vařené a dušené maso |
Ročník: | 2016 |
Sklenice: | Typ Bourgogne |
Styl: | Velmi intenzivní vína, Střední tělo |
Základní chuť: | Středně plné, Zemité |
Způsob výroby: | Zraje na dřevě |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Od roku 2016, ve spolupráci s Crealto, přichází síť společností „Cardona“ Terre. Společný projekt vypráví o starověkém obchodu, území a původních vinicích naší země, narozených z přátelství dvou společností, které se nacházejí ve stejné vesnici mezi kopci Monferrato. Vinaři z Matunei obhospodařují vinice a vyrábí víno, které je v souladu s přírodou. Nepoužívají žádné syntetické chemikálie, nebo herbicidy, hrozny ručně sklízí a zpracovávají s respektem k ročníku a území, ve kterém vinařství v roce 2015 založili.