Barolo Ornato DOCG 2015

  • 1 z 2

Suché, červené víno. Piemontský skvost v nadstandartním formátu.


  • 8 561,16 Kč bez DPH
10 359 Kč / ks
Kategorie: Červená vína
Alergeny: Obsahuje siřičitany
Barva: Červené víno
Cukernatost: Suché
Objem: 3 l
Odrůdové složení: Nebbiolo
Párování: Zvěřina, Vařené a dušené maso
Ročník: 2015
Sklenice: Typ Bourgogne
Styl: Velmi intenzivní vína
Základní chuť: Těžké, Zemité
Zatřídění: DOCG
Způsob výroby: Zraje na dřevě
 

Odrůda: 100 % Nebbiolo.

Vinohrad: 20 let

Obec: Ornato MGA v Serralunga d’Alba.

Půda: Vápnitá hlína

Nadmořská výška: 300-395 n.m.

Typ hospodaření: organické

Sklizeň: Ruční sběr

Vinifikace: Pomalá fermentace,30 dní v nerezových tancích s řízenou teplotou 30°/32°C. Časté přečerpávání - 2/3krát denně. Malolaktická fermentace v betonových tancích.
Poté, co víno stráví zimu v betonových tancích, na konci června víno čekají ještě dva roky ve velkých francouzských dubových sudech. Proces stárnutí pokračuje další rok v láhvi.

Barva: Rubínová barva s náznakem cihlových odstínů.

Vůně: Mohutná vůně zralých malin, třešní, dřeva a lékořice.

Chuť: Intenzivní a voňavý bouquet obsahuje balzamické a kořenité tóny podpořené strukturou lesních plodů, třešní, pepře a lékořice. Chuť odhaluje strukturu a rovnováhu, jemnost, robustní a elegantní třísloviny. 

Zbytkový cukr: 0,83 g/l

Kyseliny: 5,24 g/l

Siřičitany: 88 mg/l

Servírování: Doporučujeme podávat při teplotě 16 – 18 °C. Vhodná dekantace.

 

 

 

Podobné produkty

  • San Bernardo 3 l, Palladino
    Suché, červené víno. 3 litry úchvatného Barola.
    Dostupnost:Skladem
    Kód:215.01
    Značka:Palladino
  • Altrovino 3l, DuemaniBIOFIVIDemeter
    Suché, červené víno. Pro speciální příležitosti 3l supertoskánského skvostu.
    Dostupnost:Skladem
    Kód:207.01
    Značka:Duemani
  • Amarone 3l, MusellaBIOFIVIDemeter
    Velký formát 3 l, pro nevšední zážitek ze skvělého Amarone. Suché, červené víno. Chlouba vinařství a sofistikovaná elegance. Amarone je...
    Dostupnost:Skladem
    Kód:205.01
    Značka:Musella

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: