Oranžová vína

Oranžová vína vznikají z bílých odrůd, které se zpracují metodou vín červených. To znamená, že namísto toho, aby macerace probíhala jen pár hodin a následně došlo k lisování a odkalení, nechá se mošt po několik měsíců macerovat a kvasit společně se slupkami a dalšími pevnými částicemi. Stejně jako u červených vín tak dochází k uvolnění látek obsažených z těchto pevných částic, díky čemuž má výsledné víno výraznější barevné (oranžové) tóny a určitý poměr tříslovin, které bychom normálně u bílých vín nenašli. Ačkoliv se nejedná o nový způsob výroby vína, na oblíbenosti u nás získává až v posledních letech.

Nejprodávanější

TČ, Herzánovi
406 Kč –5 %
Původně: 406 Kč  (–5 %)
385,70 Kč
SZ, Herzánovi
393 Kč –5 %
Původně: 393 Kč  (–5 %)
373,35 Kč
Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem
TČ, Herzánovi
Akce
385,70 Kč
406 Kč (–5 %)

Suché, oranžové víno. Ideální odrůda pro kvevri. 

246.01
SZ, Herzánovi
Akce
373,35 Kč
393 Kč (–5 %)

Suché, oranžové víno. Kořenitý Sylván pro milovníky naturálních vín.

52.01