Organic Extra Virgin Olive Oil
Extra panenský, poctivý, domácí olivový olej z italského Veneta.
Vinařství Musella, které produkuje skvosná organická vína, úplně stejně precizně se stará i o své olivové háje.
Zlatožlutý olivový olej s velice plnou ovocnou chutí, je vyráběn pouze ze zdravých oliv, ručně sklizených.
Čistý olivový olej - to je zdravé jídlo, bohaté na vzácné minerály důležité pro naše tělo. Tyto příznivé vlastnosti jsou přítomny pouze v oleji získaném dodržováním správných kultivačních systémů, pečlivým zacházením s olivami, konzervováním a balením výsledného produktu.
Odrůda: Leccino, Frantoio, Gragnano, Pendolino, Favarol.
Oblast: Severovýchodně od Verony na kopci, který odděluje Montorio od Valle d’Illasi.
Odrůdy oliv jsou dokonale přizpůsobeny zdejšímu klimatu, především pro typickou chladnější zimu.
nadmořská výška činí 300 - 400 m.n.m.
Výroba: Zdravé olivy se sklízejí ručně a dovážejí se do mlýna ještě ten samý den sklizně. jsou okamžitě zpracovány lisováním za studena, pro zachování organoleptických vlastností. Olej nikdy nepřesahuje 27 stupňů.
Po lisování se olej skladuje v podzemní nádrži, kde je perfektní konstantní teplota. Olej se nefiltruje.
Sklizeň probíhá hlavně v říjnu a listopadu.
Barva: Zlatožlutá se zelenými odlesky.
Chuť: Velice jemný olej, ale se silnou ovocnou intenzitou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Musella je vinnými kritiky pokládáno za naprostou špičku ve smyslu kvality produkovaného Amarone.
Vinařství si drží nejpřísnější certifikaci Demeter značící vyhýbání se používaní jakýchkoli syntetických chemikálií na vinohradu i ve sklepě. Veškeré hnojivo je přírodní a vyprodukované ve vinařství. Hrozny se sklízejí výhradně ručně a fermentují na domácích kvasnicích vyselektovaných ve vinařství.