Odrůda: Pinot Blanc & Pinot Noir
Certifikace: Demeter, bio, vegan
Vinifikace: Fermentace v 30% barrique a 70% nerezu ocel, žádná filtrace, žádné čištění, 18 měsíců na kalech
Půda: Červený pískovec
Sklizeň: Ruční sběr
Barva: Světle žlutá s elegantním perlením
Vůně: Ve vůni nalezneme čerstvou briošku, máslovou karamelku, mirabelku a závan tropického ovoce.
Chuť: Je šťavnatá, elegantní a stále velmi živá se svěžími tóny bylinek. V dochuti se projevuje karamelka a elegantní vyzrálost vína.
Teplota podávání: Doporučujeme podávat při teplotě 7 – 9 °C
Kyseliny: 7,3 g/l
Zbytkový cukr: 1,9 g/l
Doplňkové parametry
Kategorie: | Alexander Gysler |
---|---|
Certifikace: | Demeter, Vegan, Bio |
Cukernatost: | Brut |
Druh vína: | Šumivé víno |
Filozofie: | Ekologické vinohradnictví, Organické, Biodynamické vinohradnictví, Vhodné pro vegany |
Objem: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 12 % |
Odrůda: | Pinot Blanc, Pinot Noir |
Párování: | Zeleninové pokrmy, Sushi a Sashimi, Saláty, Ryby, Drůbeží maso |
Sklenice: | Flétna |
Základní chuť: | Herbální, Ovocité |
Způsob výroby: | Fermentace na nerezu, Leží na kalech |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Gyslerova historie v obci Alzey (Weinheim) se datuje do roku 1450, se záznamem o vinařství z roku 1750. Větrné, chladné mikroklima Weinheimu a jeho červená půda, jemuž dominuje pískovec Rotliegend, umožňují Gyslerovi z 12 hektarů vytvořit zcela jedinečný výraz Ryzlingu. Alexander převzal kormidlo od svého otce v roce 1999 a od té doby vinařství rozvinul na jedno z nejvýznamnějších biodynamických zemědělství v celém Německu. Jeho první ročník obdržel čestnou cenu od státu.
Poté přišla biodynamická certifikace společnosti Demeter, ovoce se sklízí ručně a kompostování a krytí plodiny se staly nedílnou součástí zdraví vinic.