Pinot Blanc & Noir, brut

Suché, šumivé, bílé víno.

779 Kč / ks 643,80 Kč bez DPH
Pinot Blanc & Noir, brut

Odrůda: Pinot Blanc & Pinot Noir

Certifikace: Demeter, bio, vegan

Vinifikace: Fermentace v 30% barrique a 70% nerezu ocel, žádná filtrace, žádné čištění, 18 měsíců na kalech

Půda: Červený pískovec

Sklizeň: Ruční sběr

Barva: Světle žlutá s elegantním perlením

Vůně: Ve vůni nalezneme čerstvou briošku, máslovou karamelku, mirabelku a závan tropického ovoce.

Chuť: Je šťavnatá, elegantní a stále velmi živá se svěžími tóny bylinek. V dochuti se projevuje karamelka a elegantní vyzrálost vína.

Teplota podávání: Doporučujeme podávat při teplotě 7 – 9 °C

Kyseliny: 7,3 g/l

Zbytkový cukr: 1,9 g/l

Doplňkové parametry

Kategorie: Alexander Gysler
Certifikace: Demeter, Vegan, Bio
Cukernatost: Brut
Druh vína: Šumivé víno
Filozofie: Ekologické vinohradnictví, Organické, Biodynamické vinohradnictví, Vhodné pro vegany
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 12 %
Odrůda: Pinot Blanc, Pinot Noir
Párování: Zeleninové pokrmy, Sushi a Sashimi, Saláty, Ryby, Drůbeží maso
Sklenice: Flétna
Základní chuť: Herbální, Ovocité
Způsob výroby: Fermentace na nerezu, Leží na kalech

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Gyslerova historie v obci Alzey (Weinheim) se datuje do roku 1450, se záznamem o vinařství z roku 1750. Větrné, chladné mikroklima Weinheimu a jeho červená půda, jemuž dominuje pískovec Rotliegend, umožňují Gyslerovi z 12 hektarů vytvořit zcela jedinečný výraz Ryzlingu. Alexander převzal kormidlo od svého otce v roce 1999 a od té doby vinařství rozvinul na jedno z nejvýznamnějších biodynamických zemědělství v celém Německu. Jeho první ročník obdržel čestnou cenu od státu. 

Poté přišla biodynamická certifikace společnosti Demeter, ovoce se sklízí ručně a kompostování a krytí plodiny se staly nedílnou součástí zdraví vinic.