Pinot Noir Novosady 2020
Suché, červené víno. Jeden z nejzajímavějších moravských Pinotů a vlajková loď vinařství.
Odrůda: 100 % Pinot Noir (3 různé francouzské klony).
Vinifikace: Veškerý sběr hroznů pouze ručně. Fermentace probíhá spontánně, bez přidaných selektovaných kvasinek. Vína leží 12 měsíců v dubových sudech (1/3 nová). Jsou nečířena a nefiltrována.
Barva: Bledě rubínová až cihlově červená barva s velmi světlým meniskem.
Vůně: Jemná ovocná vůně po kompotovaných třešních.
Chuť: V chuti šťavnaté, drobné plody, maliny, ostružiny, brusinky, pěkná kyselina v dochuti s kořenitostí až do bílého pepře a jemná ťríslovina.
Servírování: Doporučujeme podávat při teplotě 16 °C.
Veškerá síra: 35 mg/l.
Zbytkový cukr: 0,1 g/l.
Kyseliny: 5,5 g/l.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Cukernatost: | Suché |
Filozofie: | Biodynamické vinohradnictví |
Objem: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 14 % |
Odrůda: | Pinot Noir |
Párování: | Zvěřina, Vyzrálé sýry, Vařené a dušené maso |
Ročník: | 2020 |
Sklenice: | Typ Bourgogne |
Styl: | Velmi intenzivní vína |
Základní chuť: | Zemité |
Zatřídění: | MZV |
Způsob výroby: | Zraje na dřevě, Autentický styl výroby |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vše začalo roku 1997, kdy začínal na malé záhumenkové vinici, kterou dostal jako svatební dar od rodičů. Pro Petrova vína je hlavním znakem především vysoká kvalita. U všech vín se snaží zachovat odrůdovost a vtisknout jedinečnost místního terroir a ročníku. Ochranu révy provádí pouze prostředky povolenými v biologickém vinohradnictví. Jeho vína kvasí spontánně a většinou leží na kvasnicích v dubových sudech bez síření dlouhé měsíce.
Petrův Pinot Noir je mnohými odborníky považován za jeden z nejvyspělejších pinotů Moravy a to napříč několika posledními ročníky.