BIO FIVI

Recioto ”Le Sponde” DOCG Soave Classico 2017

Sladké, bílé víno. Pro milovníky sladších ovocitých vín, nádherná Garganega s tóny medu a tropického ovoce.

Víno slámově žluté barvy se zlatými odlesky. Vůně je velice intenzivní plná meruněk, sušených fíků, kandovaných citrusových plodů a karamelu. Chuť je velice plná s neuvěřitelně dlouhou ovocitou dochutí.


  • 966,12 Kč bez DPH
1 169 Kč / ks
Kategorie: Bílá vína
Alergeny: Obsahuje siřičitany
Barva: Bílé víno
Certifikace: Bio, Nezávislé vinařství
Cukernatost: Sladké
Filozofie: Ekologické vinohradnictví, Organické
Objem: 0,5 l
Obsah alkoholu: 12 %
Odrůdové složení: Garganega
Ročník: 2017
Sklenice: Tulipán
Styl: Velmi intenzivní vína
Základní chuť: Ovocité, Plné
Zatřídění: DOCG
Způsob výroby: Appassimento
 

 

Odrůda: 100 % Garganega

Produkční oblast: Srdce Soave Classico, Castel Cerino, Alzari Alti“ a „Alzari Bassi“ (Horní a Dolní Alzari), výška 150 m.n.m.

Vinifikace: Hrozny se sklízejí výhradně ručně, od konce září do října, několika průchody vinicí. Vybíráji pouze ty nejzdravější a dáváji do malých dřevěných beden, aby se vyhnuli rozbití. Poté jsou převezenyi do speciální místnosti zvané „fruttaio“. Zde jsou svazky zavěšeny ve speciálních sítích, kde zůstávají nejméně do konce následujícího března. Během tohoto procesu zvaného appassimento se hrozny denně kontrolují a všechny nedokonalé hrozny se odstraní. Appassimento postupně scvrkává hrozny a koncentruje cukry a příchutě. Po usušení jsou hrozny velmi jemně lisovány, přičemž se extrahuje jen ta nejlepší část šťávy. Výsledný mošt se vloží do malých dubových sudů, některé nové a některé použité, kde kvasí a zraje 10 - 12 měsíců. Víno tráví další dva měsíce v láhvi, než opustí sklepy.

Barva: Slámově žlutá se zlatými odlesky.

Vůně: Víno má slámově žlutou barvu. Vůně vína je fascinující a intenzivní.  Najdeme nekonečnou řadu vůní, jako jsou meruňky, sušené fíky, papája, kandované citrusové plody, karamel a velmi čistou slupku hroznů Garganega. 

Chuť: Velmi plné víno, zároveň elegantní a harmonické. Delší perzistence. Výrazná ovocitost.

Servírování: Doporučujeme podávat při teplotě 11-12 °C.

Kyseliny: 6 g/l.

Zbytkový cukr: 40,3 g/l.

Podobné produkty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.