Riesling trocken 2020
Suché, bílé víno. Minerální, lehce petrolejový Riesling.
Odrůda: 100% Riesling.
Vinifikace: Ruční sklizeň a následné jemné lisování. Fermentace v nerezových tancích při nízké teplotě (15 °C).
Barva: Světle žlutá se zelenkavými odlesky.
Vůně: Jemně ovocitá s petrolejovými tóny.
Chuť: Na patře výrazně šťavnaté a svěží. Krásný minerální závěr.
Teplota podávání: Doporučujeme podávat při teplotě 9 °C.
Zbytkový cukr: 1 g/l.
Roční produkce: 6 000 lahví.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bílá vína |
---|---|
Certifikace: | Demeter, Vegan, Bio |
Cukernatost: | Suché, Trocken |
Filozofie: | Ekologické vinohradnictví, Organické, Biodynamické vinohradnictví |
Objem: | 1 l |
Odrůda: | Riesling |
Párování: | Mořské plody, Zeleninové pokrmy, Sushi a Sashimi |
Ročník: | 2020 |
Sklenice: | Tulipán |
Styl: | Víno na každodenní pití |
Základní chuť: | Citrusové, Herbální |
Způsob výroby: | Fermentace na nerezu |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Gyslerova historie v obci Alzey (Weinheim) se datuje do roku 1450, se záznamem o vinařství z roku 1750. Větrné, chladné mikroklima Weinheimu a jeho červená půda, jemuž dominuje pískovec Rotliegend, umožňují Gyslerovi z 12 hektarů vytvořit zcela jedinečný výraz Ryzlingu. Alexander převzal kormidlo od svého otce v roce 1999 a od té doby vinařství rozvinul na jedno z nejvýznamnějších biodynamických zemědělství v celém Německu. Jeho první ročník obdržel čestnou cenu od státu.
Poté přišla biodynamická certifikace společnosti Demeter, ovoce se sklízí ručně a kompostování a krytí plodiny se staly nedílnou součástí zdraví vinic.