Rulandské bílé 2016
Suché, bílé víno. Jemný nádech dřeva v překrásném Rulandském bílém.
Odrůda: 100% Rulandské bílé.
Vinifikace: Zrání 18 měsíců v sudu na jemných kvasničních kalech.
Barva: Slámově žlutá se zlatými odlesky..
Vůně: Charakter chlebnatosti s tóny exotického ovoce, který je doplněn jemným cibébově botrytickým nádechem.
Chuť: Chuť vína je bohatá, plná a přitom suchá s příjemnou hřejivou ovocností přezrálých žlutomasých plodů a s velmi strukturní kyselinou v dochuti.
Teplota podávání: Doporučujeme podávat při teplotě 10 – 12 °C
Zbytkový cukr: 2,9 g/l.
Kyseliny: 5,8 g/l.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bílá vína |
---|---|
Cukernatost: | Suché |
Objem: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 13,5 % |
Odrůda: | Rulandské šedé |
Párování: | Zeleninové pokrmy, Sýry |
Ročník: | 2016 |
Sklenice: | Balon |
Styl: | Intenzivní vína |
Základní chuť: | Ovocité, Středně plné |
Zatřídění: | Pozdní sběr |
Způsob výroby: | Leží na kalech, Zraje na dřevě |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodina Prokešů má svoji rodovou historii zasazenou do malebné vinařské obce Němčičky. Kamil Prokeš se naplno začal věnovat vinařství od roku 1999. Ztotožnil se s životním krédem prof. Mosera a prof. Krause „Nevyzkoušené je nepoznané“. To ho přivedlo k samotnému vinařství jako profesi, speciálně k výrobě šumivých vín klasickou technologií kvašením v lahvi a k výrobě vína bez jakýchkoliv přísad či přídavků a s minimálním obsahem oxidu siřičitého.
Důsledně se drží zásady zachování terroiru, vyloučení chemických přípravků a minimalizace enologických zásahů.