Salice Salentino Rosso Selvarossa DOP Riserva
Popis
Odrůda: 85 % Negroamato, 15% Malvasia Nera.
Vinifikace: Hrozny jsou sbírány ručně. Macerace moštu probíhá v horizontálních nerezových tancích po dobu 14 dnů, kdy teplota nikdy nepřesáhne 20°C. Potom se víno stáčí do nových barikových sudů, kde se zakončuje malolaktická fermentace. Po následovném 9 měsíční zrání v nových i použitých barikových sudech se víno lahvuje a nechá zrát ještě pár měsíců v láhvi.
Barva: Intenzivní rubínové červené víno s odrazy amarantu.
Vůně: Ve vůni nalezneme podmanivé tóny třešňového džemu s vanilkou a lékořicí.
Chuť: V chuti ucítíme červené plody, šťavnaté a zralé s náznaky sladkého dřeva. Plná chuť, s drsnými a příjemnými tříslovinami. Velmi oblíbené a výrazné víno pro nevšední zážitek.
Servírování: Podávát při teplotě 18 – 20 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.