Španělsko
Španělsko má dlouhodobě největší výměru vinic. Po dlouhou dobu bylo Španělsko v celosvětovém měřítku známé jen červenými víny z oblasti Rioja a fortifikovaným vínem Sherry. To se však během posledních desetiletí změnilo a světového významu dosahují rozmanitá vína z nejrůznějších částí Španělska.
Problémem je pro většinu španělských oblastí sucho a příliš horká léta. Během letních dní slunce příliš žhne, což způsobuje tzv. uzavření hroznů (hrozny přestanou dozrávat). Z toho důvodu je velmi důležitý začátek podzimu, kdy intenzita slunce poklesne, avšak teplota zůstane stále dostatečně vysoká na to, aby se v hroznech vytvořily požadované aromatické látky a cukry.
Jelikož má Španělsko menší vzdálenost k rovníku, nachází se drtivá většina vinic ve vyšších nadmořských výškách (např. ve srovnání s Francií). V těchto výškách jsou v noci nižší teploty, díky čemuž si vína zachovají dostatek kyselin a svěžesti.
Nejprodávanější

Ve vůni nacházíme harmonii mezi ovocem a dubem. Výrazná středomořská vůně lesního typu, s vůní ostružinového džemu a čokoládou. V ústech cítíme zralé ovoce a džemy lesních plodů a černý likér zahalený do aroma francouzského dubu. Jemné třísloviny a kyselost, díky kterým je víno komplexní a přesto svěží. Víno, které bude milovat každý.