Veneroso Rosso DOC Terre di Pisa 2015
Suché, červené víno. Skvělé Toskánsko ve formátu magnum.
Odrůda: 70% Sangiovese, 30% Cabernet Sauvignon.
Vinifikace: Ruční sběr, hrozny jsou šlapány nohama. Fermentace v betonových tancích, nebo nerezu při kontrolované teplotě max. 30 °C. 16 měsíců zraje na francouzském dřevě 500l.
Barva: Víno má rubínově červenou barvu.
Vůně: Vůně černé třešně, čokolády, máty a švestky.
Chuť: Víno je svěží, strukturované s příjemnou tříslovinou.
Servírování: Podávat při teplotě 14 - 16 °C.
Cukr: 2 g/l.
Kyseliny: 5,4 g/l.
Ocenění:
James Suckling: 92 bodů
Vinous - Antonio Galloni: 93 bodů
JancisRobinson.com: 17 bodů z 20
Vinum Europas Weinmagazine: 17,5 bodů z 20
Decanter Wine World Awards: Stříbrná medaile
Vininfera-Mundi.ch: 93 bodů
ChristyCanterbury.com: 94 bodů
Doctor Wine: 95 bodů
The Wines of Veronelli: 3 červené hvězdy
Vitae The Wine Guide - AIS:
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Certifikace: | Demeter, Bio |
Cukernatost: | Suché |
Druh vína: | Cuvée, Supertoskánské víno |
Filozofie: | Ekologické vinohradnictví, Organické, Biodynamické vinohradnictví |
Objem: | 1,5 l |
Obsah alkoholu: | 13,5 % |
Odrůda: | Cabernet Sauvignon, Sangiovese |
Párování: | Zvěřina |
Ročník: | 2015 |
Sklenice: | Typ Bordeaux |
Styl: | Intenzivní vína, Střední tělo |
Základní chuť: | Středně plné, Zemité |
Zatřídění: | DOC |
Způsob výroby: | Zraje na dřevě |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Ghizzano je malá kopcovitá vesnice v oblasti známé jako Pisanské vrchy. Rodina Venerosi Pesciolini vždy dodržovala při péči o panství Ghizzano filozofii přirozeného zemědělství, která se předává z generace na generaci již od roku 1370. V souladu s tradicí a historií zahájili od roku 2003 cestu „přírodního“ ekologického zemědělství, tj. bez použití organických hnojiv, bez použití herbicidů, insekticidů a fungicidů.