Amarone della Valpolicella Riserva DOCG 2012
Suché, červené víno s noblesní, hluboce granátovou barvou. V aromatu nabízí širokou paletu vůní od černých višní, švestek, kořenitých tónů hřebíčku a vanilky až po tóny lékořice. Chuť je plná, hřejivá s tóny tmavého ovoce, koření a kakaa.
Odrůda: Corvina and Corvinone 70%, Rondinella 20%, Oseleta 10%
Půda: Vápenatá s červenou hlínou a přítomností Tufo.
Výnosnost: 1kg na hlavu.
Sklizeň: Ruční sběr od konce srpna do poloviny září.
Vinifikace: Vybrané hrozny se sbírají do krabic a ukládají do speciální větrané místnosti, kde se suší podle slavného procesu sušení. Hrozny ztratí nejméně 35% své původní hmotnosti, čímž se koncentrují cukry, aromatické složky a ušlechtilé taniny. Víno zůstává po dobu 24 měsíců ve francouzských dubových sudech
Barva: Víno má noblesní, hluboce granátovou barvu.
Vůně: Ve vůni nabízí širokou paletu vůní od černých višní, švestek, kořenitých tónů hřebíčku a vanilky až po tóny lékořice.
Chuť: Chuť je plná, hřejivá s tóny tmavého ovoce, koření a kakaa.
Servírování: Vhodná karafáž 6-8 hodin v karafě s širokým tělem.
Doporučujeme ochutnat nyní i v čase (vhodné k archivaci 10-15 let).
Cukr: 7,3 g/l
Kyseliny: 7 g/l
Ocenění:
Wine Advocate Robert Parker: 92 points.
Decanter World Wine Awards: 94 points.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Certifikace: | Demeter, Bio, Nezávislé vinařství |
Cukernatost: | Suché |
Druh vína: | Appassimento, Cuvée |
Filozofie: | Ekologické vinohradnictví, Organické, Biodynamické vinohradnictví |
Objem: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 16% |
Odrůda: | Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta |
Párování: | Vyzrálé sýry, Vařené a dušené maso, Houby, Uzeniny, Čokoládové dezerty |
Ročník: | 2012 |
Styl: | Robustní a plná vína, Velmi intenzivní vína |
Základní chuť: | Zemité, Těžké |
Zatřídění: | DOCG |
Způsob výroby: | Zraje na dřevě, Appassimento |
Vinařství Musella je vinnými kritiky pokládáno za naprostou špičku ve smyslu kvality produkovaného Amarone.
Vinařství si drží nejpřísnější certifikaci Demeter značící vyhýbání se používaní jakýchkoli syntetických chemikálií na vinohradu i ve sklepě. Veškeré hnojivo je přírodní a vyprodukované ve vinařství. Hrozny se sklízejí výhradně ručně a fermentují na domácích kvasnicích vyselektovaných ve vinařství.