Odrůda: 100% Dornfelder.
Vinifikace: Vinifikace a fermentace v nerezovém tanku.
Barva: Sytá a hustá rubínová barva.
Vůně: Ve vůni se snoubí ovocná a kořenitá aromata s převahou černého bezu, jeřabin, borůvek a povidel.
Chuť: Dlouhá, ovocná chuť zakončená lahodnou tříslovinou a solidním alkoholem.
Teplota podávání: Doporučujeme podávat při teplotě 14 – 16 °C.
Kyseliny: 5,1 g/l.
Zbytkový cukr: 0,3 g/l.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Stanislav Škrobák |
---|---|
Zatřídění: | Pozdní sběr |
Objem: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 11 % - 14 % |
Odrůda: | Dornfelder |
Ročník: | 2023 |
Základní chuť: | Lehké, Ovocité |
Cukernatost: | Suché |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Příběh vinařství je současně příběhem jedné rodiny. Rodina je už po generace pevně spjata s Čejkovicemi a s pěstováním révy vinné. Vinařství bylo vždy součástí života v Čejkovicích, a když se otevřely nové možnosti, Stanislav Škrobák se začal jako jeden z prvních věnovat vinařství naplno. Věřil totiž velkému potenciálu rodinného vinařství.
Od začátku vsadil na vlastní vinice. Vyrábět víno z vlastních vinic je základní předpoklad na cestě k dokonalému vínu. Dnes obhospodařují 11 hektarů vinic a neustále hledají vhodné lokality. Uvědomují si také důležitost ochrany životního prostředí, a proto obhospodařují všechny vinice ekologicky. Šetrně se chovají i při zpracování hroznů. Vína jsou proto poctivá a odrážejí Čejkovické terroir.
Lásku k vinařství zdědili i synové Martin a Stanislav, absolventi Mendelovi univerzity. Spolu s Ladislavou, manželkou Martina, se dnes už naplno věnují chodu vinařství.