Serisé Rosso IGT Toscana 2018
Červené, suché víno. Nádherné, plné víno s velkým potenciálem na zrání. Má krásnou rubínovou barvu s fialovými odlesky. Vůně je ovocná s tóny třešní, malin a fialek s lehkým nádechem hřebíčku. Chuť je šťavnatá s velice dlouhým závěrem.
Odrůda: 100 % Ciliegiolo.
Vinifikace: Macerace 3 týdny, Fermentace v betonových nádobách, v druhé fázi zraje na francouzském dubovém sudu po dobu 12 měsíců. 18 měsícu po sběru se lahvuje a dalších 6 měsícu zraje na láhvi.
Produkce na hektar: 8 000 kg na hektar.
Barva: Víno má rubínově červenou barvu s intenzivními fialovými odlesky.
Vůně: Vůně je intenzivní s ovocnými tóny třešní, malin a fialek. V pozadí můžeme cítit příjemné tóny hřebíčku.
Chuť: Víno je plné chuti s velice pestrou paletou ovocných tónů a vyzrálou tříslovinkou. Je šťavnaté s dlouze přetrvávajícím závěrem na patře.
Servírování: Doporučujeme podávat při teplotě 16 – 18 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Cukernatost: | Suché |
Filozofie: | Organické |
Odrůda: | Ciliegiolo |
Párování: | Zvěřina, Uzeniny |
Ročník: | 2018 |
Sklenice: | Typ Bordeaux |
Styl: | Velmi intenzivní vína |
Základní chuť: | Zemité, Těžké |
Zatřídění: | IGT |
Způsob výroby: | Zraje na dřevě |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie vinařství Cesani se shoduje s historií rodiny Cesani od roku 1949, kdy Guido a Annunziata koupili první pozemek v Pancole, 6 km od centra San Gimignano, na vrcholu kopce, kde pěstuje se réva vinná a olivovníky.
Dnes se vyrábí osm různých vín, vše z hroznů osobně vypěstovaných a vinifikovaných rodinou Cesani a jejími zaměstnanci.