BIO Demeter

Weissburgunder & Grauburgunder Natur, unfiltered 2018

Suché, bílé víno. Burgundský styl v německém naturálním provedení.


  • 607,44 Kč bez DPH
735 Kč / ks
Kategorie: Bílá vína
Alergeny: Obsahuje siřičitany
Barva: Bílé víno
Certifikace: Demeter, Vegan, Bio
Cukernatost: Suché, Trocken
Druh vína: Cuvée
Filozofie: Ekologické vinohradnictví, Organické, Biodynamické vinohradnictví, Vhodné pro vegany
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 13 %
Odrůdové složení: Pinot Grigio, Pinot Blanc
Párování: Sýry
Ročník: 2018
Styl: Intenzivní vína
Základní chuť: Herbální, Středně plné
Způsob výroby: Fermentace na nerezu
 

 

 

Odrůda: 50 % Pinot Blanc, 50 % Pinot Grigio.

Půda: Červený pískovec.

Sklizeň: Ruční sběr.

Vinifikace: Fermentace probíhá spontánně v nerezových tancích při nízké teplotě (15 °C). Poté víno leží několik měsíců na kvasnicích. Víno je nefiltrováno.

Barva: Světle žlutá s opálovými odlesky.

Vůně: Zpočátku jemná kontura červeného rybízu přechází v dřišťál a maliny. Následně se rozvíjí tóny rebarbory ​​a zralého grapefruitu, drobných červených jablek a v závěru pak výrazný nádech mandlí.

Chuť: Na patře ihned překvapí hedvábnou strukturou s až mimořádnou krémovostí. Poté nastupují tóny zralých grapefruitů, máslových hrušek a mírná nota čerstvého zeleného pepře. V závěru vystupuje slaná složka vína, jenž nabádá k dalšímu doušku.

Zbytkový cukr: 0,1 g/l.

Kyseliny: 5,5 g/l.

Teplota podávání: Doporučujeme podávat při teplotě 9 - 12 °C.

Podobné produkty

  • Riesling Mandelberk, GyslerBIODemeter
    Nefiltrované, bílé, suché víno. Krásný biodynamický Riesling od předního vinaře Alexandera Gyslera.
    Dostupnost:Skladem
    Kód:229.01
    Značka:Alexander Gysler
  • Riesling natur, GyslerBIODemeter
    Suché, bílé víno. Nefiltrovaný,minerální Riesling.
    Dostupnost:Skladem
    Kód:228.01
    Značka:Alexander Gysler
  • Riesling, ŠevčíkBIO
    Suché, bílé víno. Biodynamický Riesling pod taktovkou skvělého bořetického vinaře.
    Dostupnost:Skladem
    Kód:63.01
    Značka:Ota Ševčík

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: