Riesling vin vivant, trocken, unfiltered
Suché, bílé víno. Nefiltrovaný,minerální Riesling.
Odrůda: 100 % Riesling.
Půda: Pochází z červených pískovcových svahů. Ty dávají vínu minerální tóny se svěží kyselinkou.
Sklizeň: Ruční sběr.
Vinifikace: Fermentace probíhá spontánně v nerezových tancích při nízké teplotě (15 °C). Poté víno leží několik měsíců na kvasnicích. Víno je nefiltrováné.
Barva: Velmi světle žlutá s opálovými odlesky.
Vůně: Elegantní naturální tóny, poté citrusy a v závěru zralá jablka Golden delicious.
Chuť: Velmi šťavnatá a svěží, středně plná mineralita. V závěru překvapí dlouhá perzistence a sofistikovaná kyselinka.
Zbytkový cukr: 0 g/l.
Kyseliny: 7,2 g/l.
Teplota podávání: Doporučujeme podávat při teplotě 9 - 12 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Alexander Gysler |
---|---|
Certifikace: | Demeter, Vegan, Bio |
Objem: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 11 % - 14 % |
Odrůda: | Riesling |
Ročník: | 2018 |
Základní chuť: | Zemité |
Cukernatost: | Suché, Trocken |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Gyslerova historie v obci Alzey (Weinheim) se datuje do roku 1450, se záznamem o vinařství z roku 1750. Větrné, chladné mikroklima Weinheimu a jeho červená půda, jemuž dominuje pískovec Rotliegend, umožňují Gyslerovi z 12 hektarů vytvořit zcela jedinečný výraz Ryzlingu. Alexander převzal kormidlo od svého otce v roce 1999 a od té doby vinařství rozvinul na jedno z nejvýznamnějších biodynamických zemědělství v celém Německu. Jeho první ročník obdržel čestnou cenu od státu.
Poté přišla biodynamická certifikace společnosti Demeter, ovoce se sklízí ručně a kompostování a krytí plodiny se staly nedílnou součástí zdraví vinic.