Weissburgunder & Grauburgunder vin vivant, unfiltered
Suché, bílé víno. Burgundský styl v německém naturálním provedení.
Odrůda: 50 % Pinot Blanc, 50 % Pinot Grigio.
Půda: Červený pískovec.
Sklizeň: Ruční sběr.
Vinifikace: Fermentace probíhá spontánně v nerezových tancích při nízké teplotě (15 °C). Poté víno leží několik měsíců na kvasnicích. Víno je nefiltrováno.
Barva: Světle žlutá s opálovými odlesky.
Vůně: Zpočátku jemná kontura červeného rybízu přechází v dřišťál a maliny. Následně se rozvíjí tóny rebarbory a zralého grapefruitu, drobných červených jablek a v závěru pak výrazný nádech mandlí.
Chuť: Na patře ihned překvapí hedvábnou strukturou s až mimořádnou krémovostí. Poté nastupují tóny zralých grapefruitů, máslových hrušek a mírná nota čerstvého zeleného pepře. V závěru vystupuje slaná složka vína, jenž nabádá k dalšímu doušku.
Zbytkový cukr: 0,1 g/l.
Kyseliny: 5,5 g/l.
Teplota podávání: Doporučujeme podávat při teplotě 9 - 12 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Alexander Gysler |
---|---|
Certifikace: | Demeter, Vegan, Bio |
Druh vína: | Cuvée |
Objem: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 11 % - 14 % |
Odrůda: | Pinot Grigio, Pinot Blanc |
Ročník: | 2018 |
Základní chuť: | Herbální, Středně plné |
Cukernatost: | Suché, Trocken |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Gyslerova historie v obci Alzey (Weinheim) se datuje do roku 1450, se záznamem o vinařství z roku 1750. Větrné, chladné mikroklima Weinheimu a jeho červená půda, jemuž dominuje pískovec Rotliegend, umožňují Gyslerovi z 12 hektarů vytvořit zcela jedinečný výraz Ryzlingu. Alexander převzal kormidlo od svého otce v roce 1999 a od té doby vinařství rozvinul na jedno z nejvýznamnějších biodynamických zemědělství v celém Německu. Jeho první ročník obdržel čestnou cenu od státu.
Poté přišla biodynamická certifikace společnosti Demeter, ovoce se sklízí ručně a kompostování a krytí plodiny se staly nedílnou součástí zdraví vinic.