Riesling vin vivant Mandelberk, trocken, unfiltered
Nefiltrované, bílé, suché víno. Krásný biodynamický Riesling od předního vinaře Alexandera Gyslera.
Odrůda: 100 % Riesling.
Vinifikace: Pochází z pískovcových svahů a ty dávají vínu minerální tóny se svěží kyselinkou Ruční sklizeň a následné jemné lisování. Fermentace v nerezových tancích při nízké teplotě (15 °C). Víno je nefiltrováné.
Barva: Velmi světle žlutá a kalná.
Vůně: Naturální tóny, citrusy a ovoce.
Chuť: Svěží a živý, minerální chuť, která okouzlí. Dlouhý, přetrvávající závěr s krásnou kyselinkou.
Zbytkový cukr: 1 g/l.
Kyseliny: 7,1 g/l.
Teplota podávání: Doporučujeme podávat při teplotě 9 - 12 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Alexander Gysler |
---|---|
Certifikace: | Demeter, Vegan, Bio |
Objem: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 11 % - 14 % |
Odrůda: | Riesling |
Ročník: | 2018 |
Základní chuť: | Herbální |
Cukernatost: | Suché, Trocken |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Gyslerova historie v obci Alzey (Weinheim) se datuje do roku 1450, se záznamem o vinařství z roku 1750. Větrné, chladné mikroklima Weinheimu a jeho červená půda, jemuž dominuje pískovec Rotliegend, umožňují Gyslerovi z 12 hektarů vytvořit zcela jedinečný výraz Ryzlingu. Alexander převzal kormidlo od svého otce v roce 1999 a od té doby vinařství rozvinul na jedno z nejvýznamnějších biodynamických zemědělství v celém Německu. Jeho první ročník obdržel čestnou cenu od státu.
Poté přišla biodynamická certifikace společnosti Demeter, ovoce se sklízí ručně a kompostování a krytí plodiny se staly nedílnou součástí zdraví vinic.