Negroamaro IGP Salento 2017
Popis
Odrůda: 100 % Negroamaro
Produkční oblast: Agro di Manduria, Sava a Lizzano v provincii Taranto, Salento, Puglia
Vinifikace: jemné lisování hroznů, 10-12 dní na kalech, alkoholové kvašení při kontrolované teplotě nepřesahující 20 ° C, stárnutí v amerických a francouzských barikách po dobu 12 měsíců.
Barva: Intenzivní rubínově červená barva.
Vůně: Vůně marmelád z červeného ovoce, která postupně přechází do tónů zralých černých třešní a jemně kořenitou konturou.
Chuť: Chuť tohoto Negroamara je na první dojem velice plná, s totožnými marmeládovými tóny, které objevujeme ve vůni. Víno má velmi dlouhý závěr doplněný o náznaky malin na patře a je velice elegantní a vyvážené. Vše doplňuje výrazná kořenitost.
Servírování: Doporučujeme podávat při teplotě 16 – 18 °C.
Zbytkový cukr: 15,1 g/l.
Kyseliny: 6,03 g/l.
Ocenění:
Vinitaly: 90 bodů
Berliner Wine Trophy: Zlatá medaile
Asia Wine Trophy: Stříbrná medaile
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.