Amarone della Valpolicella DOCG 2016
Popis
Odrůda: Corvina 45%, Corvinone 50%, Rondinella 5%, Oseleta 5%.
Výtěžek: 1kg na hlavu.
Půda: Vápenec s převahou železité hlíny s přítomností tufy.
Sklizeň: Ruční sběr od 1.září do 5. října.
Vinifikace: Vybrané hrozny se sbírají do krabic a ukládají do speciální větrané místnosti, kde se suší podle slavného procesu sušení (appassimento). Hrozny ztratí nejméně 35% své původní hmotnosti, čímž se koncentrují cukry, aromatické složky a ušlechtilé taniny. Kvašení probíhá při nízkých teplotách (13 - 17 °C.), následuje dlouhá macerace. Víno zůstává po dobu 24 měsíců ve velkých dubových sudech (700, 1500 a 2000l). Následně zraje ještě 8 měsíců na láhvi.
Barva: Víno má rubínově červenou barvu s měděnými odlesky.
Vůně: Vůně pohladí nos celou řadou ovoce a tabáku. Doutníkové aroma dřeva zůstává v pozadí.
Chuť: Amarone je silné, bohaté na obsah a stále ovocné. Třešně, kůra a koření se mísí s příjemností typickou pro území Veneta.
Servírování: Vhodná karafáž 6-8 hodin v karafě s širokým tělem.
Cukr: 4,5 g/l
Kyseliny: 7,30 g/l
Doporučujeme ochutnat nyní i v čase (vhodné k archivaci 10-15 let).
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.