Valpolicella Superiore Ripasso DOC 2018
Červené, suché víno. Strukturované a velice jemné Ripasso s rubínově červenou barvou a měděnými odlesky. Krásné tóny červeného ovoce ve vůni. Chuť je vyvážená a dlouhá s velmi příjemným tříslem.
Odrůda: Corvina a Corvinone 85%, Rondinella 10% a Barbera 5%.
Výnosnost: 2 kg na hlavu.
Půda: Vápenatá s červenou hlínou a přítomností Tufo.
Sklizeň: Ruční sběr od 13. září do 3. října.
Vinifikace: Víno se nechá 12-15 dní ležet na slupkách z Amarone, kde probíhá pravidelná battonage (promíchávání), poté se víno uloží do francouzského dubového sudu a nechá se dvanáct měsíců zrát. Probíhá malolaktická fermenatce.
Barva: Víno má rubínově červenou barvu s měděnými odlesky.
Vůně: Ve vůni nalezneme tóny červeného ovoce, koření a jemnou vůni dřeva.
Chuť: Chuť je vyvážená s příjemnou kyselinkou a jemnou tříslovinou.
Servírování: Vhodná karafáž 6-8 hodin v karafě s širokým tělěm.
Zbytkový cukr: 1,7 g/l.
Kyseliny: 5,8 g/l.
Doporučujeme ochutnat nyní i v čase (vhodné k archivaci 10-15 let).
Ocenění: Gambero Rosso Vini d´Italia:
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Cukernatost: | Suché |
Druh vína: | Appassimento, Cuvée |
Filozofie: | Ekologické vinohradnictví, Organické, Biodynamické vinohradnictví |
Obsah alkoholu: | 14 % |
Odrůda: | Barbera, Corvina, Corvinone, Rondinella |
Párování: | Sýry, Vařené a dušené maso, Rizoto s masem, Těstoviny s masem, Čokoládové dezerty, Grilované a vařené maso |
Ročník: | 2018 |
Sklenice: | Typ Bourgogne |
Styl: | Velmi intenzivní vína |
Základní chuť: | Ovocité |
Zatřídění: | DOC |
Způsob výroby: | Macerováno na slupkách, Zraje na dřevě, Malolaktická fermentace |
Vinařství Musella je vinnými kritiky pokládáno za naprostou špičku ve smyslu kvality produkovaného Amarone.
Vinařství si drží nejpřísnější certifikaci Demeter značící vyhýbání se používaní jakýchkoli syntetických chemikálií na vinohradu i ve sklepě. Veškeré hnojivo je přírodní a vyprodukované ve vinařství. Hrozny se sklízejí výhradně ručně a fermentují na domácích kvasnicích vyselektovaných ve vinařství.