Valpolicella Superiore DOC 2019
Suché, červené víno s intenzivní rubínovou barvou. Má hlubokou a opulentní vůni. Krásné tóny zralých višní, tabáku, kávy a švestek. Chuť je majestátní, středně plná a nádherně elegantní. Velice dlouhá perzistence a jemné tříslo.
Odrůda: Corvina a Corvinone 85%, Rondinella 10% a Barbera 5%.
Výnosnost: 2kg na hlavu.
Půda: Vápenatá s červenou hlínou a přítomností Tufo.
Sklizeň: Ruční sběr od 3. srpna do 10. října.
Vinifikace: Ruční sběr. Macerace a fermentace na slupkách po dobu 12-15 dnů. Malolaktické kvašení, přeprava do velkých sudů o objemu 3 500 l a cementových nádrží. Zraje 12 měsíců.
Barva: Intenzivní rubínová.
Vůně: Hluboká a opulentní, vynikají zralé višně, tabák, káva, švestka a pepř.
Chuť: Majestátní, středně plné, zároveň elegantní, velice dlouhá perzistence a jemné tříslo.
Servírování: Vhodná karafáž 6-8 hodin v karafě s širokým tělem.
Doporučujeme ochutnat nyní i v čase (vhodné k archivaci 10-15 let).
Zbytkový cukr: 1,6 g/l.
Kyseliny: 6,1 g/l.
Ocenění: Gambero Rosso Vini d´Italia:
Decanter World Wine Awards: 93 points.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Certifikace: | Demeter, Bio, Nezávislé vinařství |
Druh vína: | Cuvée |
Filozofie: | Ekologické vinohradnictví, Organické, Biodynamické vinohradnictví |
Objem: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 13 % |
Odrůda: | Barbera, Corvina, Corvinone, Rondinella |
Párování: | Sýry, Vařené a dušené maso, Těstoviny s mořskými plody, Grilované a vařené maso |
Ročník: | 2019 |
Sklenice: | Typ Bourgogne |
Styl: | Intenzivní vína, Střední tělo |
Základní chuť: | Ovocité, Středně plné |
Zatřídění: | DOC |
Způsob výroby: | Macerováno na slupkách, Malolaktická fermentace |
Vinařství Musella je vinnými kritiky pokládáno za naprostou špičku ve smyslu kvality produkovaného Amarone.
Vinařství si drží nejpřísnější certifikaci Demeter značící vyhýbání se používaní jakýchkoli syntetických chemikálií na vinohradu i ve sklepě. Veškeré hnojivo je přírodní a vyprodukované ve vinařství. Hrozny se sklízejí výhradně ručně a fermentují na domácích kvasnicích vyselektovaných ve vinařství.