Česká republika
Od tradičního bílého jako Chardonnay po plné červené víno z odrůdy Frankovka, vybíráme pro vás ta nejlepší a jedinečná vína z malých českých vinic.
Nejprodávanější

Toto Chardonnay pochází z viniční trati Novosády v Čejkovicích, oblasti s vápencovým podložím, které vínu propůjčuje jemnou mineralitu. Vyznačuje se aromatikou vanilky, lískových oříšků a tropického ovoce. Ideální k pečenému vepřovému masu.

Toto červené víno pochází z vinic Slunný vrch v Pavlově, místa s vápencovým podložím, které vínu propůjčuje jemnou minerální eleganci. Ve vůni dominuje tmavé ovoce a koření, v chuti je plné a hladké. Skvěle ladí s hovězím masem.

Suché bílé víno odrůdy Ryzlink rýnský, ročníku 2021 v pozdním sběru ze šaldorfského vinařství rodiny Špalkovy.
Dělí se do dvou vinařských oblastí – Čechy a Morava, přičemž většina vinařské činnosti je koncentrována na jižní Moravě, kde se vyprodukuje zhruba 96 % všeho vína. V České republice je pěstováno 2/3 bílých odrůd a zbývající 1/3 připadá na odrůdy modré.
Vinařská oblast Morava je tvořena podoblastmi Znojemská, Mikulovská, Velkopavlovická a Slovácká.