Novinka Doprava zdarma

Kurz domácího sommeliéra

Neohodnoceno

Přáli byste si orientovat se v nádherném světě vína? Nedivíme se, také jsme si to přáli! A právě proto jsme pro vás připravili tento speciální kurz!

Po jeho úspěšném absolvování zazáříte na každé oslavě, večírku či posezení s přáteli. Budete umět správně víno degustovat, představit a budete vědět, v jaké sklenici se jednotlivá vína podávají. A to není vše! Naučíme vás, jak poznat nekvalitní a zkažená vína. Po kurzu už nenaservírujete své návštěvě vadné víno ani nenaletíte nekalým nabídkám obchodníků s vínem. Budete schopní vybrat to správné víno k jednotlivým pokrmům a pro každou událost.


  • 2 471,07 Kč bez DPH
2 990 Kč / ks
Kategorie: Kurzy
 

Informace o kurzu:

  • Výuka probíhá pod vedením hlavní sommeliéra Michala Vavřicha
  • V ceně kurzu jsou výukové materiály a skripta (teoretická část)
  • Kurz zahrnuje ochutnávku vín (praktická část)
  • Účastníci obdrží certifikát absolvování
  • Každý účastník si odnese domů láhev kvalitního vína, které ochutná během degustace
  • Kapacita kurzu: 15 osob
  • Délka kurzu: 6 hodin
  • Místo konání kurzu: Monte Bú Restaurant & Steakhouse
  • Jak uplatnit: Na voucheru najdete odkaz do rezervačního systému, kde si zamluvíte vhodný termín nebo jej zamluvíte telefonicky na +420 730 52 52 52. Voucher je platný po celý rok 2021.

 

Podrobnosti kurzu:

Smyslem kurzu je základní orientace ve světě vín. V teoretické části se dozvíte historická fakta o pěstování a zpracování révy vinné, vliv vinice na výsledné víno, nejznámější světové odrůdy a jejich charakter. Dále nahlédnete do okouzlujících tajů výroby vína, dělení šumivých i tichých vín, zorientujete se v legislativě a porozumíte značení vín v různých zemích. Společně se přeneseme do nejvýznamnějších vinařských zemí, jejich oblastí a povíme si o ikonických vínech.

Budete znát správný servis vína, ideální teplotu vína, v jakém druhu sklenice nejlépe rozvinou svůj potenciál některé odrůdy, kterému vínu prospěje servírování v karafě a kterému uškodí. Získáte základy vhodného snoubení vína a jídla, aby spolu chutě a vůně zůstaly v harmonii a daly tak vzniknout jedinečnému zážitku. Na tomto kurzu si představíme a ukážeme nejčastější vady a choroby vín.

V praktické části ochutnáte špičková vína z malých rodinných vinařství. Ochutnáte různé styly vín na základě rozdílného původu hroznů a technologie výroby a poznáte tak širokou škálu vůní a chutí. Ukážeme Vám, jak správně manipulovat s lahví a otvírákem. Rádi byste vyzkoušeli otevření láhve šavlí, tzv. metodou sabrage? Ukážeme vám jak na to.

Pro každého vínomilce je velmi důležitý vlastní úsudek o víně. Ten je obtížné vytvořit bez základních znalostí degustování, proto vás naučíme správně degustovat a hodnotit víno.

 

Osnova:

  • Teoretická část:

    • Obecný přehled:
      • Historie révy vinné
      • Pěstování révy vinné – terroir, geologie, klima
      • Hlavní odrůdy – nejznámější světové odrůdy bílé a modré
    • Technologie a výroba vína:
      • Výroba tichého vína, Champagne, Prosecca, alternativní technologie (Pet nat)
    • Nejznámější vinařské země a oblasti světa: Francie, Itálie, USA, Španělsko...
    • Česká republika: Historie, současnost, vinařské oblasti a podoblasti, typické odrůdy
    • Servis vína:
      • Jak správně podávat víno bílé, šumivé, červené i rosé
      • Teploty podávání
      • Správný druh skleniček a karaf
    • Snoubení vína a pokrmů:
      • Vzájemné kombinace vína a pokrmů, pravidla snoubení
    • Vady, nedostatky a choroby vína
  • Praktická část:

    • Degustace exkluzivních vín z Itálie
    • Správné senzorické hodnocení vína
    • Správná technika při manipulaci s vínem
    • Servírování vína
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.