Balíček vín na svařák
Advent není jen o přípravě na Vánoce, ale také o návratu ke klidu, tradici a blízkosti s našimi nejdražšími. A tak, když letos zapálíte první svíčku, zkuste se na chvíli zastavit, nadechnout a uvědomit si, že kouzlo adventu je v drobných okamžicích, které vytváříme společně.
Pro tuto vzácnou příležitost jsme pro vás připravili balíček vín ideálních k přípravě svařeného vína.
Ve víně je pravda a o tom svařeném to platí dvojnásob. Ze špatného vína dobrý svařák nepřipravíte. Vybrali jsme pro vás dvě skvělá vína na přípravu červené varianty svařáku. Obě mají nižší kyselinu a bohatou ovocnou chuť s méně tříslovinami.
Úspěch svařeného vína není jen o víně, ale také o koření. Skořice, hřebíček, anýz, kardamon, badyán, dále také třeba jalovec, koriandr, zázvor, vanilka a muškátový oříšek, to vše můžete použít. Koření se vaří zvlášť a předem, nesmí se svařovat víno, ale koření. Napřed nachystáme vývar se zkaramelizovaným cukrem, ten se pak míchá do vína zahřáteho na teplotu kolem 65-80 °C.
V balíčku najdete:
Frankovka Na Nivách z vinařství Oulehla
Dolnokounická poloha Na Nivách nabízí frankovku s elegancí a pevností terroiru: vůně kombinuje višně, sušené švestky a dotek bylin, v chuti se přidává jemný pepř a minerální linka. Středně plná stavba, jemnozrnné taniny a živá kyselina tvoří harmonii. Víno se výborně hodí k jehněčímu, kachně i vyzrálým sýrům.
Toto Merlot z ročníku 2023 nabízí hlubokou rubínovou barvu a intenzivní aroma zralých švestek a koření. Na patře se projevují měkké třísloviny a bohaté ovocné chutě, které přecházejí do dlouhého, hladkého závěru. Skvěle se hodí k pečenému jehněčímu, grilovaným vepřovým kotletám, pizze nebo tvrdým sýrům.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
