Tarlant Zero Brut Nature NV
Unikátní Champagne bez dozážního likéru, svěží, s vyšší kyselinou. Díky nulové dozáži víno mimořádně reflektuje jedinečný terroir vinohradů vinařství. Výtečné k sushi, sashimi a ústřicím, skvělé i k degustování bez food pairingu.
Oblast: Champagne
Vinifikace: Ekologicky pěstované, ručně sklizené hrozny pochází z pozemků ve čtyřech vesnicích (Oeuilly, Boursault, St-Agnan a Celles-lès-Condé) ve Vallée de la Marne. Zero je zkratka pro nulové dávkování cukru (dozáže). Víno zrálo v nerezových tancích, rezervní víno pak v dřevěných sudech, bez malolaktické fermentace do května následujícího roku po sklizni.
Barva: Zlatá barva s nazelenalými odlesky.
Vůně: Čistá a svěží vůně vosku, medu, citronu a mandarinky. Dále můžeme najít tóny briošky, lískových oříšků a elegantní jemnou kouřivost.
Chuť: V ústech velmi živé s citrusovou svěžestí s dlouhou perzistencí.
Servírování: Podávejte při teplotě 8-10 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Šumivá vína |
---|---|
Cukernatost: | Suché |
Druh vína: | Šumivé víno, Champagne |
Filozofie: | Ekologické vinohradnictví, Biodynamické vinohradnictví |
Objem: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 12 % |
Odrůda: | Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier |
Párování: | Sushi a Sashimi, Ryby |
Ročník: | NV |
Sklenice: | Flétna |
Styl: | Velmi intenzivní vína |
Základní chuť: | Citrusové, Herbální |
Způsob výroby: | Tradiční metoda kvašení |
Produkce vinařství začala již v roce 1687, kdy Pierre Tarlant začal s obděláváním vinic ve vesnici Gland v oblasti Aisne. Roku 1780 se Louis Tarlant se svou ženou Marie-Madeleine odstěhoval do Oeuilly v oblasti řeky Marne, kde vysázeli nové vinice, které byly předávány z generaci na generaci.
K dnešnímu dni vlastní 13 hektarů a zvláštností tohoto vinařství je biodynamická produkce a návrat ke starým odrůdám, které byly v Champagni používány.