Cinciorosso Rosso IGT Toscana
Elegantní supertoskánské víno s intenzivní granátovou barvou. V aromatu naleznete sladké kandované ovoce s kořenitými tóny. Výrazná chuť s velmi dlouhým závěrem.
Odrůda: 70 % Sangiovese, 15 % Merlot, 15 % Syrah.
Vinifikace: Vyrobené z hroznů sklizených ručně z nejmladších vinic vinařství. Fermentace a stárnutí probíhaly v cementových kádích.
Roční produkce: 6 000 lahví.
Barva: Víno má intenzivní granátovou barvu.
Vůně: Ve vůni nalezneme sladké kandovaného ovoce s příjemnými kořenitými tóny.
Chuť: Chuť je výrazná s jemnou dochutí a dlouhou perzistencí.
Servírování: Doporučujeme podávat při teplotě 14 – 16 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Le Cinciole se nachází v Panzanu in Chianti uvnitř stejnojmenné farmy obklopené vinicemi, olivovými háji a nedotčenými lesy a nabízí nádherný výhled na starobylou vesnici Panzano a pohoří Chianti.
Do Cinciole manželé Valeria a Luca dorazili na počátku devadesátých let, vedeni láskou k přírodě a snem vyrábět kvalitní výrobky, respektující životní prostředí a tradici.
V průběhu let ze všech sil pracovali na růstu a modernizaci staré farmy. Obnovili vinice a aby zlepšili kvalitu, zrekonstruovali a rozšířili sklep, obnovili strojní zařízení, diverzifikovali výrobu, zrekonstruovali starý statek podle ekologicky udržitelné logiky, vytvořili fotovoltaický systém, který produkuje 100% energie. Dlouhá, trpělivá a nepřetržitá každodenní práce dala za vznik efektivní, dynamické a zcela ekologicky udržitelné společnosti.
Farma se rozkládá na 30 hektarech, deset je určeno pro specializované vinice, zatímco oblast s asi 1000 rostlinami je určena pro pěstování olivovníku. Vinice se nacházejí v nadmořské výšce mezi 430 a 500 metry. Hlavní expozice je na jihovýchod.
Vinařství Le Cinciole se nachází v Panzanu in Chianti uvnitř stejnojmenné farmy obklopené vinicemi, olivovými háji a nedotčenými lesy a nabízí nádherný výhled na starobylou vesnici Panzano a pohoří Chianti. Je to ideální místo i pro dovolenou, v úplném klidu, kdy se ponoříte do kouzla toskánské krajiny, oblasti bohaté na umělecká, kulturní a vinařská díla. Historická města umění Florencie a Siena jsou vzdálená pouhých 30 kilometrů. Farma nabízí dva nedávno zrekonstruované apartmány v samostatné budově co by kamenem dohodil od statku. Pro horké letní dny je k dispozici bazén, který se nachází ve velkém travnatém prostoru mezi vinicemi a olivovníky.
Název „Le Cinciole“ po staletí identifikoval přesnou polohu na kopcích Panzano; počátky jsou etrusko-římské a podle starodávných dokumentů to znamená „země Quintius“.
Do Cinciole manželé Valeria a Luca dorazili na počátku devadesátých let, vedeni láskou k přírodě a snem vyrábět kvalitní výrobky, respektující životní prostředí a tradici.
V průběhu let ze všech sil pracovali na růstu a modernizaci staré farmy. Obnovili vinice a aby zlepšili kvalitu, zrekonstruovali a rozšířili sklep, obnovili strojní zařízení, diverzifikovali výrobu, zrekonstruovali starý statek podle ekologicky udržitelné logiky, vytvořili fotovoltaický systém, který produkuje 100% energie. Dlouhá, trpělivá a nepřetržitá každodenní práce dala za vznik efektivní, dynamické a zcela ekologicky udržitelné společnosti.
Farma se rozkládá na 30 hektarech, deset je určeno pro specializované vinice, zatímco oblast s asi 1000 rostlinami je určena pro pěstování olivovníku. Vinice se nacházejí v nadmořské výšce mezi 430 a 500 metry. Hlavní expozice je na jihovýchod.
Půda je dominantním faktorem, který charakterizuje vína z vinařství Le Cinciole. Z geologického hlediska ji lze definovat jako jílově-vápencové břidlice na matečné skále pietraforte. Pietraforte je skalní masiv, na kterém leží vinice, zatímco jíly jsou povrchovým sedimentem.
Všechna vína Le Cinciole jsou vyráběna z hroznů výhradně z vlastních vinic, ručně sbírána a vinifikována přirozeným způsobem spontánní fermentace. Rostliny nejsou nijak chemicky ošetřovány. Použity jsou pouze organické doplňky (kompost, přírodní síra proti parazitům z přírodních zdrojů, jako jsou řasy, jíly, propolis a rostlinné extrakty)
Od počátku devadesátých let vyrábí dvě historická vína: Le Cinciole Chianti Classico a Petresco Igt Toscana.
První, získaný z hroznů Sangiovese sklizených ve všech našich vinicích, zraje v tradičních dubových sudech se střední kapacitou (20/25 hl).
Petresco, výsledek pečlivého výběru hroznů Sangiovese z jediné vinice umístěné v optimální poloze v nadmořské výšce 470 m, zrálo v maloobjemových sudech.
Organická volba se zrodila dávno z povědomí o roli, kterou hraje zemědělec: zemědělec je strážcem území, které využívá, ale nezneužívá, které modeluje a chrání, myslí na budoucnost a trvalou produktivitu. Organickou certifikaci ( QCertificazioni ) lze považovat za dosažený cíl, ale ještě více za bod přechodu „dále“ v neustálém hledání udržitelné a co nejpřirozenější produktivity.