Barbera d´Alba Superiore Bricco delle Olive DOC
Suché rubínově červené víno. Delikátní, harmonická a velice elegantní Barbera.
Odrůda: 100 % Barbera.
Vinohrad: 25 let
Půda: Vápenitá hlína
Nadmořská výška: Nad 330 n.m.
Typ hospodaření: Organické vinohradnictví
Sklizeň: Ruční sběr
Vinifikace: Hrozny jsou sklízeny ručně a pečlivě vybírány. Prvotní macerace probíhá 15 dní v nerezových tancích při kontrolované teplotě 24°/25°C, přečerpávání dvakrát až třikrát denně. Malolaktická fermentace probíhá v sudu z francouzského dubu Tonneaux. V měsíci měsíce leden se 50 % vína nechává zrát 15 měsíců ve velkých sudech a dalších 50 % v 500litrových Tonneaux, které jsou oba vyrobeny z francouzského dubu. Zrání pak pokračuje dalších šest měsíců v láhvi.
Barva: Intenzivní rubínově červená. Při stárnutí vyvíjí tmavě červené odstíny.
Vůně: Mohutná vůně zralých malin, černých třešní a muškátového oříšku.
Chuť: Víno se vyznačuje rozmanitou chutí ovoce, marmelád z červeného ovoce. Harmonická a silně koncentrovaná chuť je velmi dobře strukturovaná, vyznačuje se intenzivním, ale elegantním taninem.
Servírování: Doporučujeme podávat při teplotě 17 – 18 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Palladino |
---|---|
Zatřídění: | DOC |
Druh vína: | Tiché víno |
Objem: | 0,75 l |
Odrůda: | Barbera |
Ročník: | 2019 |
Základní chuť: | Ovocité, Středně plné |
Cukernatost: | Suché |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Původně jde o jeden z nejstarších vinných sklepů v Serralnunze d‘Alba, který byl postupně přeměněn na vinařství v centru města, kde od konce devatenáctého století víno a zdejší obyvatelé utvářely pevnou binomickou kombinaci. Vinařství využívá zejména tradiční postupy, ale disponuje i těmi nejmodernějšími technologiemi. Filozofie vinařství je relativně jednoduchá se zaměřením na propojení tradičních šetrných metod, respektu k půdě a místnímu terroir obecně.
Původně jde o jeden z nejstarších vinných sklepů v Serralnunze d‘Alba, který byl postupně přeměněn na vinařství v centru města, kde od konce devatenáctého století víno a zdejší obyvatelé utvářely pevnou binomickou kombinaci. Samotný sklep se skládá ze tří vzájemně propojených částí pro podporu různých fází zpracování hroznů. Každá část je určena pro jiný proces vinifikace. Vinařství využívá zejména tradiční postupy, ale disponuje i těmi nejmodernějšími technologiemi.
Vinařství Palladino kombinuje moudrost své historie s potřebami současnosti. Předními vinnými kritiky je zaslouženě považováno za jedno z nejlepších daného regionu.
Piero Palladino, původem z Guarene, prožil mládí v Albě, kde studoval na Enologickém institutu. Získal zaměstnání jako enolog u obchodníka s vínem v Bielle. V roce 1974 koupil Piero současné vinařství Palladino a jeho řízení svěřil svému bratranci Mauriliovi, který se později stal partnerem a po celá léta se svou manželkou Domenicou vede společnost.
Filozofie vinařství je relativně jednoduchá se zaměřením na propojení tradičních šetrných metod, respektu k půdě a místnímu terroir obecně
11 hektarů vinic, kultivované autochtonními odrůdami, se nachází v různých částech obce. V Serralunze najdeme San Bernardo, Ornato, Parafada, Serralunga a Gabutti: zde se z hroznů Nebbiolo vyrábí vrchol produkce, věhlasné Barolo. Každá vinice je velice specifická, tudíž i jednotlivá Barola mají svůj nezaměnitelný charakter. Většinou se půdy skládají z jílu a vápence, typických pro tuto část Piemontu. Heterogenita, která půdu a tak i výsledná vína odlišuje, je skutečně velmi pestrá.