Riesling vin vivant, trocken, unfiltered
Suché, bílé víno. Nefiltrovaný,minerální Riesling.
Odrůda: 100 % Riesling.
Půda: Pochází z červených pískovcových svahů. Ty dávají vínu minerální tóny se svěží kyselinkou.
Sklizeň: Ruční sběr.
Vinifikace: Fermentace probíhá spontánně v nerezových tancích při nízké teplotě (15 °C). Poté víno leží několik měsíců na kvasnicích. Víno je nefiltrováné.
Barva: Velmi světle žlutá s opálovými odlesky.
Vůně: Elegantní naturální tóny, poté citrusy a v závěru zralá jablka Golden delicious.
Chuť: Velmi šťavnatá a svěží, středně plná mineralita. V závěru překvapí dlouhá perzistence a sofistikovaná kyselinka.
Zbytkový cukr: 0 g/l.
Kyseliny: 7,2 g/l.
Teplota podávání: Doporučujeme podávat při teplotě 9 - 12 °C.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Alexander Gysler | 
|---|---|
| Certifikace: | Demeter, Vegan, Bio | 
| Objem: | 0,75 l | 
| Obsah alkoholu: | 11 % - 14 % | 
| Odrůda: | Riesling | 
| Ročník: | 2018 | 
| Základní chuť: | Zemité | 
| Cukernatost: | Suché, Trocken | 
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Gyslerova historie v obci Alzey (Weinheim) se datuje do roku 1450, se záznamem o vinařství z roku 1750. Větrné, chladné mikroklima Weinheimu a jeho červená půda, jemuž dominuje pískovec Rotliegend, umožňují Gyslerovi z 12 hektarů vytvořit zcela jedinečný výraz Ryzlingu. Alexander převzal kormidlo od svého otce v roce 1999 a od té doby vinařství rozvinul na jedno z nejvýznamnějších biodynamických zemědělství v celém Německu. Jeho první ročník obdržel čestnou cenu od státu.
Poté přišla biodynamická certifikace společnosti Demeter, ovoce se sklízí ručně a kompostování a krytí plodiny se staly nedílnou součástí zdraví vinic.

 
 
                         
                         
                         
                                                                                                                                                                                     
                                                                                                                                                                                    