Alvesse (Grignolino)

Suché, červené víno. Méně známá odrůda Grignolino v přírodním pojetí.

Varianta:
889 Kč / ks 734,71 Kč bez DPH
Alvesse (Grignolino)
BIO

Odrůda: 100% Grignolino.

Vinifikace: Víno kvasí v ocelovém tanku na slupkách, kde zůstává po dobu tří měsíců, pak jsou slupky a třapiny odděleny. Víno se rozdělí a jedna polovina zraje ve francouzském dubovém sudu a druhá polovina v terakotě, kde spočívá jeden rok. Další 2 roky zraje na láhvi.

Barva:  Víno má rubínově červenou barvu.

Vůně: Ve vůni nalezneme plody černého ovoce, vanilky a kávy.

Chuť:  Alvesse je víno plné, čerstvé s velmi silným tělem.

Servírování: Doporučujeme podávat při teplotě 16 – 18 °C.

Doplňkové parametry

Kategorie: Crealto
Certifikace: Bio, Nezávislé vinařství
Objem: 0,75 l
Odrůda: Grignolino
Základní chuť: Zemité, Těžké

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Vinařství Crealto se zrodilo v kouzelném koutě Monferrato, z vášně čtyř „městských chlapců“, kteří si vybrali krajinu pro výrobu přírodních vín v ekologickém a rodinném prostředí. Panství je certifikováno ekologicky (praktikují biodynamiku, ale nejsou certifikováni kvůli nákladům) a veškerá sklizeň probíhá ručně. 

Vinařství Crealto se zrodilo v kouzelném koutě Monferrato, z vášně čtyř „městských chlapců“, kteří si vybrali krajinu pro výrobu přírodních vín v ekologickém a rodinném prostředí. Vinař Luigi a jeho manželka Eleonora, kteří s vínem pracují po mnoho let, odcházejí z Janova, aby společně s dobrými šéfkuchaři Andreem a Elisou, založili vinařství a farmářskou restauraci, která byla jejich snem. Vinice leží v nadmořské výšce 350 metrů. 1. ročník byl vyroben v roce 2008.

Vinice se skládá z necelých 2 hektarů 60 let starého Grignolina,  skoro 3 hektarů Barbery a 1,5 hektaru Nebbiola, z nichž oba jsou staré kolem 20 let.

Panství je certifikováno ekologicky (praktikují biodynamiku, ale nejsou certifikováni kvůli nákladům) a veškerá sklizeň probíhá ručně. Vinař Luigi Armanino používá pouze přírodní kvasinky. Využití SO2 je omezeno na minimum, s malým množstvím přidaným po lahvování.

Roční produkce: 15 000 lahví
osázených odrůd: Grignolino, Barbera, Nebbiolo, Chardonnay
Složení půdy: Hlína / vápenec
Celková plocha zemědělství: 5 ha
Plocha vinné révy: 4,75 ha
Věk vinic: 12 až 60 let
Metoda: Certifikované ekologické zemědělství
Certifikační orgán: Bio IMC od roku 2013

                                                 

Podobné produkty

La Svolta Crealto 1
BIO
625 Kč

Suché, červené víno. Elegantní naturální Barbera z Piemontu.

243
Dolcetto d´Alba DOC
459 Kč

Suché, červené víno. Středně plné, lehce čokoládové Dolcetto.

255/202