Česká republika
Od tradičního bílého jako Chardonnay po plné červené víno z odrůdy Frankovka, vybíráme pro vás ta nejlepší a jedinečná vína z malých českých vinic.
Nejprodávanější

Plné a elegantní Cuvée z odrůd Zweigeltrebe, Cabernet Sauvignon a Svatovavřinecké, s vůní přezrálých borůvek a černých třešní s lehkým dotekem dubového dřeva.

Cuvée z Moravy spojuje charakter místních odrůd s elegancí sonberského terroiru. Nabízí svěží profil, jemné květinové tóny a příjemnou mineralitu. Skvěle se hodí k mořským plodům nebo grilované zelenině.

Víno Dobroděj vzniklo v roce 2020 v rodinném bio‑vinařství NEPRAŠ & Co. v Pavlově jako jedinečný charitativní projekt. Autorem nápadu byl otec malého Davídka, enolog Ondřej Veselý. Davídek je jeho syn a od malička je nevidomý a...

Chardonnay z vinice Maidenstein v Pavlově, sbírané jako pozdní sběr, zrálo dlouhých 9 let v 228 l dubovém sudu. V chuti nabízí zralé peckoviny, minerální hloubku a neotřelou strukturu. Vhodné k bohatším rybím pokrmům nebo zralým sýrům,...
Dělí se do dvou vinařských oblastí – Čechy a Morava, přičemž většina vinařské činnosti je koncentrována na jižní Moravě, kde se vyprodukuje zhruba 96 % všeho vína. V České republice je pěstováno 2/3 bílých odrůd a zbývající 1/3 připadá na odrůdy modré.
Vinařská oblast Morava je tvořena podoblastmi Znojemská, Mikulovská, Velkopavlovická a Slovácká.